flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 7 років позбавлення волі засуджено батька за вбивство сина

06 листопада 2019, 11:21

Менським районним судом Чернігівської області засуджено до 7 років позбавлення волі мешканця Сосницького району Чернігівської області, 1949 року народження, за вбивство сина.

Так, в березні 2019 року, в одному із сіл Сосницького району, на ґрунті тривалих неприязних відносин, чоловік навмисно наніс кухонним ножем декілька ударів в район грудної клітини та шиї потерпілого, в результаті чого від гострої кровотечі настала смерть останнього.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 КК України як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Обвинувачений під час судового розгляду  визнав себе винним у вбивстві сина, у вчиненому щиро розкаювався, також показав, що сина вбивати не хотів, лише хотів налякати ножем, оскільки останній зловживав спиртними напоями, постійно вчиняв сварки з дружиною обвинуваченого, виганяв батька з будинку та погрожував вбивством.

Колегія суддів, обираючи міру покарання  врахувала, що чоловік раніше не судимий, одружений, пенсіонер, за місцем проживання негативні характеристики відсутні.

З урахуванням обставин справи, у тому числі й поведінки потерпілого, який неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства у сім’ї щодо дружини обвинуваченого, суд вважає достатнім для виправлення обвинуваченого і попередження вчинення ним нових злочинів призначити йому покарання у виді позбавлення волі з найменшим строком, передбаченим санкцією ч. 1 ст. 115 КК України.

До набрання вироком законної сили  до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у виді у виді домашнього арешту із забороною залишати житло за місцем постійного проживання.

Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду.

 

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.