flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Близько двадцяти тисяч гривень штрафу доведеться сплатити порушнику за те, що вдруге за рік сів за кермо у стані алкогольного сп’яніння

20 листопада 2019, 16:34

Менський районний суд Чернігівської області розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності водія за частиною 2 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

Відповідно до матеріалів справи про адміністративне правопорушення даний чоловік, 1996 року народження, керував   мопедом «YAMAHA» без д.н.з., з явними ознаками алкогольного сп’яніння: почервоніння обличчя, різкий запах алкоголю з ротової порожнини. Огляд на стан сп’яніння в лікарні у встановленому законом порядку пройти відмовився в присутності двох свідків, в судовому засіданні  свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнав, з протоколом погодився.

Даний правопорушник вже притягувався до адміністративної відповідальності постановою суду від 04.06.2019 року за те, що він керував транспортним засобом, знаходячись напідпитку.

         Вирішуючи питання про накладення адміністративного стягнення, суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, та застосував адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі визначеному санкцією ч. 2 ст. 130 КУпАП у виді штрафу в розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 20400 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.

         Постанова суду набрала законної сили. На даний час особа, яку притягнуто до адміністративної відповідальності звернулася до суду з заявою про розстрочку  строком на 1  рік виконання постанови суду.

 

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар                                                                                    

Ромащенко  Ю.