flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія, який вже не вперше керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, притягнено до адміністративної відповідальності

22 листопада 2019, 10:53

У вересні 2019 року до Менського районного суду надійшли матеріали про притягнення гр. К. до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 130 КУпАП, а саме: керування транспортним засобом з явними ознаками алкогольного сп’яніння та відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

В ході розгляду справи, особа, що притягується до адміністративної відповідальності К. вину у вчиненні адміністративного правопорушення не визнавав, заперечував факт керування ним транспортним засобом взагалі.

Разом з цим, як вияснилось в судовому засіданні, відносно К. того ж дня інспектором поліції було винесено Постанову про накладення адміністративного стягнення у виді 510,00 грн штрафу за керування мопедом «Вайпер Актів» особою, позбавленою права керування транспортними засобами – за частиною 4 статті 126 КУпАП та за керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим в установленому порядку – за частиною 6 статті 121 КУпАП. У судовому засіданні гр.К зазначив, що отримав Постанову поштою, Постанову не оскаржував та сплатив штраф у сумі 510,00 грн, на підтвердження чого надав копію квитанції про сплату штрафу від 20 вересня 2019 року, цим самим підтвердивши факт дійсного керування ним транспортним засобом.

Також, в ході розгляду справи судом було встановлено, що   постановою Менського районного суду Чернігівської області від 25 квітня 2019 року гр. К визнаний винним у вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП, яке було вчинене 28 березня 2019 року, та підданий стягненню у виді штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200,00 грн з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк один рік.

Таким чином, судом встановлено наявність в діях гр. К. складу інкримінованого йому адміністративного правопорушення, а саме керування транспортним засобом з наявними ознаками алкогольного сп’яніння та відмова від проходження медичного огляду, вчиненого ним повторно протягом року.

 За такі дії, враховуючи, що адміністративне правопорушення вчинено на транспорті, не надано суду доказів своєї невинуватості, а також відсутність обтяжуючих та пом’якшувальних обставин, постановою суду від 20.11.2019 на гр. К. накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20400 грн. з позбавленням права на керування транспортними засобами на строк три роки. 

На даний час постанова суду не набрало законної сили.

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.