flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менським районним судом винесено виправдувальний вирок

06 грудня 2019, 08:27

04 грудня 2019 року Менським районним судом Чернігівської області  ухвалено виправдувальний вирок щодо чоловіка, 1987 року народження, обвинуваченого у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що призвело до смерті потерпілого, у зв’язку з відсутністю в його діянні складу злочину.

Інформаційно: органом досудового розслідування чоловік обвинувачувався в тому, що 01 грудня 2018 року знаходячись   будинку в одному із сіл Корюківського району Чернігівської області на грунті неприязних відносин, взяв до рук металевий рогач з дерев’яним держаком та протиправно, умисно наніс ним потерпілому один удар в область правої сторони обличчя, останній від отриманих тілесних ушкоджень впав на підлогу та був госпіталізований до реанімаційного відділення Корюківської ЦРЛ де в подальшому  помер.

Органом досудового розслідування зазначені вище дії були кваліфіковані за ч. 2 ст. 121 КК України, як умисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого. 

Суд, дослідивши у судовому засіданні матеріали справи,  заслухавши учасників процесу, дослідивши докази дійшов висновку,  що обвинувачений  застосував кочергу для захисту від нападу від двох братів, які протиправно насильницько вторглися  у його будинок та перебував у стані  необхідної оборони, з метою відвернення протиправного насильницького вторгнення у своє житло,  та захисту від нападу групи осіб.

           Звернемо увагу, що вирок суду не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

            З повним текстом вироку можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 736/559/19.