flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд виніс вирок чоловіку за незаконне вирощування та зберігання наркотиків.

27 січня 2020, 12:21

Менський районний суд Чернігівської області визнав винним обвинуваченого за  ч. 1 ст. 310 КК України (незаконний посів та незаконне вирощування конопель) та ч. 3 ст. 309 КК України (незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, особою, яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтею 310 КК України та предметом таких дій були наркотичні засоби  в особливо великих розмірах)  і призначив остаточне покарання – 5 років позбавлення волі, звільнивши  його від  відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку  3 роки не вчинить нового кримінального правопорушення та виконає покладені на нього обов’язки, передбачені ст. 76 КК України. До того ж обвинуваченому доведеться сплатити на користь держави  4710,30 грн процесуальних витрат за проведення судових експертиз.

За вироком 23-річний житель смт. Березна Менського району на своїй  присадибній ділянці вирощував коноплі, з яких потім  виготовив наркотичний засіб та зберігав його без мети збуту на території господарства.

Пристрій для вживання наркотичних засобів, а ще понад 3 кг 456 г канабісу й насіння рослин роду  Коноплі під час обшуку помешкання чоловіка знайшли й вилучили поліцейські.

         У судовому засіданні обвинувачений К. повністю  визнав свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, щиро розкаявся.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар

Ромащенко  Ю.