flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вина судом доведена – злочинців покарано

18 лютого 2020, 09:10

Менський районний суд Чернігівської області  розглянув кримінальне провадження відносно двох чоловіків 1980 та 1986 року народження, які обвинувачені за ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний із проникненням у житло) Кримінального кодексу України та  ч. 3 ст. 186 (Грабіж, поєднаний із проникненням у житло, або що завдав значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України.

        Судом встановлено, що обвинувачені за попередньою змовою з метою заволодіння чужим майном та особистого збагачення у липні 2017 року – березні 2018 року здійснювали розбої та  грабежі жителів міста Бобровиця, Бобровицького та Ічнянського  районів Чернігівської області.

Так, у двох ніде не працюючих, раніше судимих чоловіків, у зв’язку із браком коштів, спільно виникла ідея грабувати осіб похилого віку. Один із обвинувачених працював таксистом, багато їздив  і таким чином підшукував осіб, відносно яких планували та здійснювали злочини. Відповідно до вироку суду потерпілими  визнано  чотирьох жінок та одного чоловіка, яким в результаті протиправних дій було завдано матеріальної шкоди  в сумі більше 40 тис. гривень.

Один обвинувачений вину  визнав повністю  та добровільно частково відшкодував завдані збитки, другий обвинувачений вину не визнав. Проте  вина обвинувачених у скоєному  доведена у повному обсязі показаннями свідків, потерпілих, протоколами огляду місця події та висновками експертів.

        Враховуючи всі обставини справи, колегія суддів Менського районного суду Чернігівської області, визнала  обвинувачених винними та призначила їм покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

заступник керівника апарату суду

прес-секретар                                                                                    

Ромащенко  Ю.