flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено чоловіка за вбивство кума до 8 років позбавлення волі

27 лютого 2020, 09:47

Менським районним судом Чернігівської області  оголошено вирок  чоловіку,  1951 року народженя, обвинуваченому у скоєнні умисного вбивства у місті Новгород-Сіверський Чернігівської області ( частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

Відповідно до вироку суду, в липні 2019 року обвинувачений, на ґрунті тривалих особистих неприязних стосунків, під час сварки, наніс удар лезом коси в область грудної клітини, від яких потерпілий помер на місці.

В судовому засіданні обвинувачений не визнав себе винуватим у вчиненні вбивства та показав, що під час сварки з потерпілим у нього спрацював інстинкт самозахисту та не помітив, як заподіяв удар косою. Проте  вина чоловіка у скоєному  доведена у повному обсязі показаннями свідків, протоколами огляду місця події, слідчого експерименту та висновками експертів.

Враховуючи всі обставини справи суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі та стягнув на користь потерпілих  600 000,00 грн. у відшкодування моральної шкоди та 4 495, 00 грн. витрат на поховання.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

      заступник керівника апарату суду

прес-секретар                                                                                    

Ромащенко  Ю.