flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 15 років позбавлення волі засуджено чоловіка за шахрайство, розбій та вбивство

25 червня 2020, 08:26

11 червня  2020 року колегією  суддів Менського районного суду Чернігівської області  засуджено чоловіка, 1996 року народження, до 15 років позбавлення волі, за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому повторно); за ч. 4 ст. 187 КК ( розбій, тобто напад з метою заволодіння майном, поєднаний з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілих, які зазнали нападу та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень); за п.п. 6 ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з корисливих мотивів); за ч. 2 ст. 15, п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 КК (закінчений замах на умисне вбивство двох осіб, з корисливих мотивів, тобто закінчений замах на умисне протиправне заподіяння смерті іншим особам  з корисливих мотивів).

Довідково:  в грудні 2019 року  перебуваючи в смт. Березна Менського району, використовуючи сувенірну грошову купюру, обвинувачений ввів в оману потерпілого та заволодів  грошовими коштами у сумі 500 грн. Окрім цього наступного дня з метою заволодіння чужим майном обвинувачений здійснив напад на потерпілих, які є батьком та сином, завдав їм тілесні ушкодження направлені на умисне  заподіяння смерті. Один потерпілий помер на місці події, а смерть іншого не настала з причин, що не залежали від волі обвинуваченого, оскільки він наніс удари та поранення у життєво важливі органи, та вважав, що смерть потерпілого настала. При цьому обвинувачений заволодів годинником вартістю 350 грн., мобільним телефоном вартістю  200 грн. та грошовими коштами в розмірі 350 грн.

Запобіжний захід обвинуваченому у виді тримання під вартою продовжено до набрання вироком законної сили.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

З повним текстом вироку можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 738/610/20.

 

прес-секретар                                                                                             

Ромащенко  Ю.