flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗА ВИКРАДЕННЯ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ З СУПЕРМАРКЕТУ АТБ ВИННОГО ЗАСУДЖЕНО ДО ПОКАРАННЯ У ВИДІ ГРОМАДСЬКИХ РОБІТ

01 липня 2020, 08:23

Інформаційно: гр. М. 24.12.2019 близько 17год 07хв, знаходячись в приміщенні магазину «Продукти-1198» ТОВ «АТБ-Маркет», за адресою: вул. Героїв АТО, 4а, що в м.Мена Чернігівської області, звідки умисно,  таємно, з корисливим мотивом, шляхом вільного доступу зі стелажу з алкогольними напоями викрав одну  пляшку на основі рому «Bacardi Oakneart Original 35%» об’ємом 1 л вартістю 487 грн 80 коп, чим спричинив ТОВ «АТБ-Маркет» майнової шкоди на вище вказану суму.

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав, але відмовився давати суду будь – які покази, на що він має право відповідно до вимог ст. 63 Конституції України.

Дослідивши в судовому засіданні всі наявні в матеріалах кримінального провадження письмові докази, суд дійшов висновку, що дії обвинуваченого М. органом досудового слідства правильно кваліфіковано за ч.2  ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вина обвинуваченого М. в судовому засіданні беззаперечно доведена прокурором.

Вирішуючи питання про призначення міри покарання обвинуваченому     судом враховано те, що злочин скоєно особою, яка раніше не притягалась до кримінальної відповідальності, відсутність даних, що негативно характеризують   обвинуваченого, а також те, що обвинувачений в неповнолітньому віці втратив батьків, поведінка в судовому засіданні свідчила, що він соромився своєї протиправної поведінки, вину визнав, впізнав себе на відеозапису в магазині АТБ-Маркет. З урахуванням всіх встановлених обставин, за вчинене протиправне діяння, судом призначено покарання у виді 100 годин громадських робіт, а також вирішено долю речових доказів.

На даний час вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Чернігівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня оголошення.

Пошук вироку суду в ЄДРСР можна здійснити за номером 738/403/20.

 

 

помічник голови суду

прес-секретар Комова І.В.